Grøn salat med spidskål, bønner, kerner og linser

03, Marts, 2019

Her er opskriften på en supersund salat, der både indeholder grønne grønsager, kerner og belugalinser. Den er rig på vitaminer, sunde fedtstofter og protein og så smager den fantastisk :) 

Tip: Salaten holder sig fint til næste dag, men hvis du har lyst til at trylle retten om, kan du fiske avocadoen op og stege salaten på en pande. Det smager skønt!   

Hvis du har rester til overs, kan du gemme dem i en af vores smarte glasbeholdere fra Frigoverre, der er uden hormonforstyrrende stoffer og dem ikke bliver grimme med tiden. Dem finder du her :) 

Grøn salat med spidskål, bønner, kerner og linserGrøn salat med spidskål, bønner, kerner og linserGrøn salat med spidskål, bønner, kerner og linser

Det skal du bruge: 

1 dl belugalinser 
1/2 spidskål 
ca. 150 g friske grønne bønner 
2 spsk græskarkerner 
2 spsk sesam 
1 spsk hvide birkes 
Saften fra 1/2 lime eller citron 
2 spsk olivenolie 
Salt og peber 

Sådan gør du: 

Kog linserne efter anvisninger på pakken. 
Skær enderne af de grønne bønner og halver dem, så de bliver i mundrette stykker. Hæld kogende vand over dem og lad dem stå og i ca 5 min. Lad dem derefter køle af.
Hak spidskålet fint og skær avocaoen i tern og put det over i en stor skål. Tilsæt græskarkerner, birkes, sesam, olivenolie, og lime. Tilsæt også bønnerne. 
Når linserne er færdige kan du holde dem under det kolde vand for at de hurtigere bliver kolde. Tilsæt dem salaten. 
Rør rundt og smag til med salt og peber.