Vegetarisk aftensmad: Kikærte 'kødsovs'

25, December, 2018

Hvem elsker ikke en god omgang bolo? En ægte hverdagsklassiker! Den traditionelle version er desværre ikke særlig bæredygtig, da den er lavet på oksekød, men bare rolig. Der findes masser af grønne alternativer :) 

Her er en version lavet med sprøde ristede kikærter, som smager himmelst. 

Her serveres den med en omgang gulerodsbånd, men man kan selvfølgelig bare spise almindelige pasta til eller vælge at blande.

Vegetarisk aftensmad: Kikærte 'kødsovs'

Vegetarisk aftensmad: Kikærte 'kødsovs'

Det skal du bruge:

2 dåser kikærter
3 spsk olivenolie
1 tsk havsalt
2 tsk gurkemeje
1 mellemstort løg
2 fed hvidløg
1 grøn peberfrugt
1 dåse hakkede tomater
1 tsk bouillon
1 dåse tomatpure
1 tsk tørret timian
1 tsk oregano
1/2 dl vand

Til gulerodsspaghetti:
500 g. gulerødder
Evt fuldkornsspaghetti

Sådan gør du:

1. Først skal kikærterne i ovnen, så de kan blive sprøde. Si vandet fra og dup dem tørre med noget køkkenrulle.
2. Fordel dem på en bageplade og drys med olivenolie, havsalt og gurkemeje. Bag dem i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 20 min eller til de er blevet sprøde.
3. Imens de hygger i ovnen kan du gå igang med sovsen. Hak løg og hvidløg og svits i en stor gryde. Tilsæt hakket peberfrugt og steg i et par minutter. Tilsæt da krydderier, tomatpure, bouillon, hakkede tomater og vand. Lad retten simre i ca. 15-20 min og smag til med salt og peber.
4. Når sovsen er sat over er det tid til at lave gulerodsspaghetti. Du kan bruge en kartoffelskræller, som på billederne, men du kan også bare rive dem på et rivejern. Så får de dog ikke spaghetti strukturen.
5. Hæld kogende vand over og lad dem trække i 5 min.
6. Når sovs og kikærter er færdigt blandes det sammen. 
7. Server evt. retten med ekstra fuldkornspasta for en mere mættende ret. Drys evt. med frisk persille og revet parmesan.