Vegetarisk linseret med bulgur og grønkål

09, Januar, 2019

Leder du efter en opskrift på nem og vegetarisk aftensmad? Så kan jeg varmt anbefale denne cremede og nærende curry ret med beluga-linser, bulgur og grønkål. Det er nærende og nem hverdagsmad, når det er bedst :) 
Beluga-linser har et imponerende proteinindhold og kan både bruges i varme retter, som her, eller i salater. 
Spis retten med en klat creme fraiche og noget lækkert brød til, eller bare som det er. 

Vegetarisk linseret med bulgur og grønkål
Vegetarisk linseret med bulgur og grønkål

 

Grøn linseret (ca 3 portioner)

Det skal du bruge:
2 spsk olie (jeg brugte solsikkeolie) 
1 hakket hvidløg
1 hakket løg
2 spsk gurkemeje
1 tsk salt
1 tsk ingefær (frisk eller pulver)
5 dl vand
2 dl beluga-linser
1 dl bulgur. 
125 g finthakket grønkål
250 ml madlavningsfløde,
½ glas grøn curry paste.
Salt og peber

Sådan gør du: 

Varm olien i en stor gryde. Tilsæt hakket løg og hvidløg. 

Tilsæt derefter gurkemeje, 1 tsk salt, 1 tsk ingefær og svits det i et par minutter. 
Tilsæt 5 dl vand, belugabønner og bulgur. 
Rør godt rundt og lad retten simre i 10-15 min eller til vandet er væk. Pas på det ikke brænder på. 
Tilsæt 125 g finthakket grønkål, rør godt rundt, tilsæt da 250 ml madlavningsfløde,
Til sidst tilsættes ½ glas grøn curry paste. Smag til om du synes, der mangler mere. De kan variere i styrken. 
Lad retten simre i ca. 15 min.
Tilsæt evt mere vand, hvis der mangler væske (jeg tilsatte 1 dl). Rør rundt så det ikke brænder på. Smag til med salt og peber. 

Server evt. med noget lækkert brød og en klat creme fraiche.